Focşani Mixt Team Open, concursul de dezbateri ce a adus un plus de valoare tinerilor vrânceni

Focşani Mixt Team Open este o competiţie de dezbateri academice mixte, ce urmăreşte dezvoltarea gândirii critice, a competenţelor oratorice, de analiză, sinteză şi a lucrului în echipă. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 26-28 octombrie 2018, în aula “Mihai Eminescu” a Colegiului Naţional “Unirea”, ai cărui participanţi provin din Muntenia şi Moldova.
Proiectul a fost o oportunitate atât pentru debateri, cât şi pentru mine, în calitate de voluntar pe vremea aceea, pentru noi, drept echipa Consiliului Judeţean al Elevilor şi pentru comunitatea de tineri vrânceni, pentru că a trezit în noi motivaţia de a articula încrezător cuvintele: “Elevii pot!”. Cum? Prin stimularea participanţilor de a-şi susţine pledoaria, echipa şi pe ei însăşi, prin nopţile nedormite ale organizatorilor care au avut drept efect apariţia unor zâmbete sincere pe chipurile debaterilor pe parcursul evenimentului, dar şi la finele sale şi prin moţiunile precum “AP crede că CNE ar trebuia să aibă un drept de veto asupra deciziilor ce privesc educaţia gimnazială şi liceală” care au reliefat minusurile sistemului de învăţământ şi măsura în care acestea pot fi diminuate.
Cum ar concluziona şi Cicero, “Suntem ceea ce facem în mod repetat. Prin urmare, perfecţiunea nu este un act, ci un obicei”. Proiectul “Focşani Mixt Team Open” va deveni un obicei vrâncean şi va înflori în sufletele tinerilor, crescând în concordanţă cu CJE-ul care continua să reprezinte nevoile, drepturile şi interesele elevilor vrânceni. Te invităm, drag elev vrâncean, să rămâi alături de noi în demersul acestui proiect dedicat ţie şi dezvoltării tale!
Dacă experienţa mea nu te-a convins cu privire la proiect, vizualizează aftermovie-ul în link-ul următor: https://www.facebook.com/focsanidebate/videos/289982448299702/, iar dacă nici după vizionarea acestuia nu eşti sigur, apreciază pagina „Focşani Mixt Team Open” pentru a vedea ce îţi vom pregăti pe mai departe.
Mulţumiri speciale Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică ARDOR Muntenia și Asociației pentru Comunicare, Oratorie, Retorică și Dezbateri – ACORD Iași, Colegiului Național „Unirea, Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” și Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” pentru sprijinul acordat în realizarea primei ediţii a concursului “Focşani Mixt Team Open”.

Lasă un răspuns